Dobrý večer.
Po týdenní odmlce se znovu hlásím a to rovnou s receptem na skvělý nugátový cheesecake. V poslední době nemám moc čas na vaření a popravdě se mi ani moc nechce. Nebo spíše nechtělo. Včera jsem se opět pustila do tvorby a napekla na zkoušku perníčkovou chaloupku, na kterou Vám dodám recept a návod zase příště. Já už totiž přemýšlím nad tím, jaké cukroví budu péct, proto ta chaloupka. Teď tedy ale zpět k nugátovému cheesecaku.
Ingredience:
- 100 g oreo sušenek
- 40 g másla
- 150 g hořké čokolády
- 150 g nugátové čokolády nebo bonbonů
- 100 g cukru moučka (můžete ale i méně, chceesecake bude i tak dost sladký)
- 400 g krémového sýra
- 300 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40% ale může být i 33%)
Postup:
Sušenky rozmixujte ve foodprocessoru na drobky. Máslo rozpusťte v rendlíku nebo mkrovlnce a přidejte k sušenkám. Pořádně spolu promíchejte. Máslem vymazanou a pečícím papírem vyloženou formu naplňte sušenkovou směsí a lžící pořádně udusejte. Dejte do lednice zatuhnout. Obě čokolády rozpusťte na vodní lázni, odstavte a nechejte mírně vychladnout. Sýr s cukrem moučkou dejte do mísy robotu a pořádně promixujte. Přidejte studenou smetanu a opět promixujte (na nízké otáčky). Nyní přidejte rozpuštěnou čokoládu a zase a znovu pořádně promícháme. Hmotu přendáme do formy na sušenkový základ, dáme do lednice a přes noc necháme vychladit.
Toť vše. Recept velmi jednoduchý, až primitivní ale výsledný efekt skvělý. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat