Krásné upršené dopoledne.
To je ale počasí co? Akorát tak na zalezení pod deku, sebou si vzít kousek cheesecaku a psát příspěvek na blog...na telefonu :-D Bohužel má drahá polovička používá můj notebook, protože ten jeho odešel do křemíkového nebe. Proto také v poslední době přispívám na blog pouze poskromnu. Původně jsem chtěla dnes přispět receptem na čokoládový fondant, ale v mobilu nemám fotky tohoto dezertu, takže volba padla na neskutečně jednoduchý a velmi dobrý nepečený Oreo cheesecake s třešněmi.
Ingredience:
*176 g oreo sušenek
*40 g másla
*250 g mascarpone
*200 g smetanového sýra
*2 lžíce moučkového cukru
*2 balení plátkové želatiny
* 200 g třešní
* 200 g smetany
*200 g smetanového sýra
*6 lžic moučkového cukru
Postup:
Sušenky najemno rozdrtíme ve foodprocessoru a rozdělíme na dvě poloviny. Rozpustíme si máslo a smícháme s jednou polovinou rozdrcených sušenek. Rozdělávací formu na dort si vymažeme máslem a vyložíme směsí sušenek a másla. Pořádně umačkáme lžící. Celé dáme do mrazáku ztuhnout.
Mascarpone, krémový sýr a cukr mixujeme v mixéru do krémova. Přidáme druhou polovinu rozdrcených sušenek a pořádně zapracujeme. Jeden sáček plátkové želatiny připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do krému. 1/3 krému dáme do cukrářského sáčku a dáme do lednice. Zbylé 2/3 naneseme na sušenkový základ ve formě a vrátíme do mrazáku.
Rozmixujeme třešně ( pokud nemáte zásobu třešní v mrazáku jako já, použijte maliny) a pokud nechcete kousky ovoce v cheesecaku tak ho propasírujte přes síto. Sýr, cukr, maliny a smetanu mixujeme dokud se vše krásně nepropojí. Opět připravíme želatinu a zapracujeme ji do krému. Směs přemístíme na oreo vrstvu cheesecaku a přendáme celý cheesecake do lednice. Necháme chladit alespoň 3 hodiny nebo nejlépe přes noc. Před podáváním cheesecake vytáhneme z formy a vršek nazdobíme trochu povoleným krém, který jsme si uložili do cukrářského sáčku.
Žádné komentáře:
Okomentovat