pondělí 5. října 2015

Makronky podruhé

Krásný den.
Moc doby neuběhlo co jsem na blog přidávala recept na makronky. Jelikož tuhle sladkost zbožňuji, rozhodla jsem se si makronky upéct znovu. Tentokrát jsem si ale recept upravila a nedělala jsem z rozvaru, ale bílky vyšlehala rovnou s cukrem. Musím říct, že tento způsob se mi líbí mnohem více a i makronky se mi podařili mnohem víc. Tak pojďme na to :) 


Ingredience:

  • 50 g bílků odleželých alespoň den
  • 55 g mandlové moučky
  • 55 g cukru moučky
  • 45 g cukru krupice
  • špetka soli
  • gelové barvivo (není nutné)



Postup:

Bílky před šleháním nechejte stát na lince alespoň 20 minut pokud je vytahujete z lednice, aby došly pokojové teploty. Dejte bílky do mísy mixéru a šlehejte v mixéru na střední výkon do té doby, než začnou dělat pěnu. Nyní přidejte sůl a opět šlehejte, dokud se už nezačne tvořit měkký sníh. Snižte výkon na minimum a postupně zašlehávejte cukr krupici, můžete přidat i barvivo. Nyní zvyšte pět výkon a šlehejte, dokud nemáte pevný sníh, ze kterého když vytáhnete šlehač, tvoří pevné špičky. Mandlovou mouku spolu s cukrem mučka prošlehejte ve foodprocessoru a přesejte přes jemné síto a opatrně smícháme s bílky pomocí stěrky. Třeme s ní těsto o stěny mísy abychom popraskali vzduchové bubliny v těstě. Směs dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papíre, nebo na speciální silikonovou podložku na makronky tvoříme kolečka. S plechem několikrát silněji třískneme o linku aby zbylé vzduchové bublinky vyjely na povrch. Nyní necháme makronky odpočinout alespoň půl hodiny, aby jejich povrch zaschl. Troubu předehřejeme na 155 stupňů a pečeme 14 minut. Plech vytáhneme a necháme na něm makronky alespoň 15 minut chladnout.  sundáme a naplníme čímkoliv chceme. Já plnila makronky čokoládovou ganache. 100 ml smetany ke šlehání dáme do rendlíku a zahříváme. Sejmeme z plotny tehdy, když se na krajích začnou tvořit bublinky. Horkou smetanou přelijeme 100 g hořké čokolády a 2 minutky necháme stát, aby čokoláda povolila. Poté mícháme dokud nemáme jednotnou hmotu. Necháme vychladnout a plníme makronky. 
Tak to je ode mě dnes vše.
Pac a pusu :)




Žádné komentáře:

Okomentovat