- 70g másla
- 220ml vody
- lžíce třtinového cukru
- 120g hladké mouky
- 3vejce
- troška soli
- olej na smažení
- skořice a moučkový cukr na obalování
Ingredience na čoko polevu:
- 120g hořké čokolády (alespoň 60%)
- 450ml plnotučného mléka
- 60g třtinového cukru
- lžička kukuřičného škrobu
Postup:
Máslo a cukr rozpustíme v kastrolku v vodě. Jakmile je vše rozpuštěné přidáme mouku se solí a dřevěnou špachtlí mícháme, dokud se těsto nebude odlepovat od stěn hrnce. Odstavíme z ohně a necháme trochu zchladnout. Jakmile těsto zchladne přidáme k němu postupně rozšlehaná vejce a promícháme v hladké lesklé těsto. V hrnci nebo fritéze rozehřejeme olej na 190 stupňů celsia. Těsto si přendáme do zdobícího sáčku s terzírovací špičkou ve tvaru hvězdy a vytlačujeme těsto přímo do oleje. Tyčinky se od sebe odlepují nejlépe vlhkým prstem. Churros smažíme do zlatava ze všech stran.
Tři čtvrtiny mléka svaříme společně s čokoládou. Do zbytku rozmícháme škrob a přilejeme k rozpuštěné čokoládě. Přidáme cukr a chvíli povaříme než vše zhoustne. Vychladlé churros obalíme ve směsi moučkového cukru a skořice a namáčíme do teplé čokolády.
Dobrou chuť :).
Žádné komentáře:
Okomentovat