neděle 16. srpna 2015

Španělské Churros

Churros jsou dá se říct trochu jiné koblížky, pocházející ze Španělska. Takže kdo má rád koblížky a Španělsko, může si churros dnes se mnou udělat. 


 Ingredience na churros:

  • 70g másla
  • 220ml vody
  • lžíce třtinového cukru
  • 120g hladké mouky
  • 3vejce
  • troška soli
  • olej na smažení
  • skořice a moučkový cukr na obalování

Ingredience na čoko polevu:
  • 120g hořké čokolády (alespoň 60%)
  • 450ml plnotučného mléka
  • 60g třtinového cukru
  • lžička kukuřičného škrobu 

Postup:
Máslo a cukr rozpustíme v kastrolku v vodě. Jakmile je vše rozpuštěné přidáme mouku se solí a dřevěnou špachtlí mícháme, dokud se těsto nebude odlepovat od stěn hrnce. Odstavíme z ohně a necháme trochu zchladnout. Jakmile těsto zchladne přidáme k němu postupně rozšlehaná vejce a promícháme v hladké lesklé těsto. V hrnci nebo fritéze rozehřejeme olej na 190 stupňů celsia. Těsto si přendáme do zdobícího sáčku s terzírovací špičkou ve tvaru hvězdy a vytlačujeme těsto přímo do oleje. Tyčinky se od sebe odlepují nejlépe vlhkým prstem. Churros smažíme do zlatava ze všech stran. 
Tři čtvrtiny mléka svaříme společně s čokoládou. Do zbytku rozmícháme škrob a přilejeme k rozpuštěné čokoládě. Přidáme cukr a chvíli povaříme než vše zhoustne. Vychladlé churros obalíme ve směsi moučkového cukru a skořice a namáčíme do teplé čokolády. 
Dobrou chuť :).

Žádné komentáře:

Okomentovat