Ingredience:
- 2 vejce
- 100g cukru krupice
- 50g másla
- 250ml mléka
- 200g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100g jahod
- lžička vanilkového extraktu
Krém:
- 47g bíků
- 75g cukru krupice
- 150g změklého másla
- lžička vanilkového extraktu
+fondán a potravinářské barviv na ozdoby
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů celsia. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
Do mísy dáme máslo a mixujeme cca 3 minuty, dokud nezesvětlá a není krásně nadýchané. Přidáme cukru a postupně přidáme vejce. Smícháme mouku s kypřícím práškem a střídavě přídáváme do těsta mouku a mléko, do kterého si zamícháme vanilkový extrakt. Nachystané košíčky plníme těstem a do každého košíčku přidáme pár kousků jahod. Dáme péct na přibližně 25 minut nebo dokud Vám nevyjde suchá špejle. Hotové korpusky necháme vychladnout na mřížce. Na krém postupuje takto. Do mísy která je vhodná na použití ve vodní lázni dáme bílky a cukr a zamícháme. Dáme do vodní lázně a necháme na mírném ohni. Sem tam zamícháme. Cukr se musí rozpustit a celkově hmota musí zesvětlat a lepit mezi prsty. Když máme hotovo z tohoto "lepidla" uděláme sníh. Šleháme bílky s cukrem cca 10 minut. Poté po kostičkách přidáváme změklé máslo a nakonec vanilkový extrakt. Touto polevou nazdobíme cupcaky. Srdíčka vykrajujeme a kuličky koulíme z fondánu. S fondánem pracujte rychle, protože rychle tvrdne. Pokud Vám nějaký fondán zbude, dejte ho do potravinářské folie a do krabičky.
Žádné komentáře:
Okomentovat