Určitě je většina z Vás už po obědě a kdo teprve obědvat bude, tak mu přeji dobru chuť. A co takhle si jako dezert dát lehoučkou, čokoládovou pěnu s pistáciemi?
- 2 žloutky
- lžička cukru krupice
- lžička medu
- 60g kvalitní čokolády (alespoň 70%)
- 125ml vysokoprocentní smetany (40%)
- pistácie na posypaní
Postup:
Žloutky společně s medem a cukrem šlehejte ve vodní lázni (žloutky šlehejte nad parou, mísa se nesmí dotýkat vody) dokud nezdvojnásobí svůj objem a směs není světlá a nadýchaná. Žloutky stírejte ze stran mísy aby se nesrážely. Mísu odstavte z vodní lázně a za občasného promíchání nechejte vychladnout. Čokoládu rozpusťte opět nad vodní lázní. Opatrně čokoládu přimíchejte ke žloutkům a nechejte vychladnout. Šlehačku vyšlehejte dotuha a lžíci šlehačky přidejte ke směsi čokolády a vajec a dobře promíchejte. Čokoláda se žloutky nesmí být však teplá! Nyní opatrně přimíchejte zbytek šlehačky a dejte do lednice ztuhnout tak na 20 minut. Poté dejte čokoládovou pěnu do připravených skleniček či mističek a dejte opět vychladit tak na 4 hodiny. podávejte posypané nasekanými pistáciovými oříšky.
Žádné komentáře:
Okomentovat