středa 19. srpna 2015

Čokoládová pěna s pistáciemi

Krásné odpoledne.
Určitě je většina z Vás už po obědě a kdo teprve obědvat bude, tak mu přeji dobru chuť. A co takhle si jako dezert dát lehoučkou, čokoládovou pěnu s pistáciemi?


 Ingredience na 2 porce:


  • 2 žloutky
  • lžička cukru krupice
  • lžička medu
  • 60g kvalitní čokolády (alespoň 70%)
  • 125ml vysokoprocentní smetany (40%)
  • pistácie na posypaní

Postup:

Žloutky společně s medem a cukrem šlehejte ve vodní lázni (žloutky šlehejte nad parou, mísa se nesmí dotýkat vody) dokud nezdvojnásobí svůj objem a směs není světlá a nadýchaná. Žloutky stírejte ze stran mísy aby se nesrážely. Mísu odstavte z vodní lázně a za občasného promíchání nechejte vychladnout. Čokoládu rozpusťte opět nad vodní lázní. Opatrně čokoládu přimíchejte ke žloutkům a nechejte vychladnout. Šlehačku vyšlehejte dotuha a lžíci šlehačky přidejte ke směsi čokolády a vajec a dobře promíchejte. Čokoláda se žloutky nesmí být však teplá! Nyní opatrně přimíchejte zbytek šlehačky a dejte do lednice ztuhnout tak na 20 minut. Poté dejte čokoládovou pěnu do připravených skleniček či mističek a dejte opět vychladit tak na 4 hodiny. podávejte posypané nasekanými pistáciovými oříšky. 
Přeji krásné a sladké odpoledne :)


Žádné komentáře:

Okomentovat