úterý 18. srpna 2015

Brownie Cheesecake!!

A zase ta čokoláda a zase brownie. Je to vášeň neznající hranic a myslím /doufám), že v tom nejsem sama. Pokud i Vy patříte k závislákům na čokoládě určitě si udělejte tuhle dobrotu. 



 Ingredience na brownie vrstvu:

  • 100g másla
  • 150g vysokoprocentní čokolády
  • 100g cukru krupice
  • 100g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 80g hladké mouky

Ingedience na cheesecake vrstvu:
  • 150g smetanového sýra (philadelphia,...)
  • 160ml zakysané smetany
  • 50g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 30g hladké mouky
  • 100g vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky


Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů celsia.
Brownie vrstva:
Máslo a čokoládu společně rozpustíme na vodní lázni. (do žáruvzdorné mísy dáme čokoládu a máslo a celou tuto mísu dáme na hrnec s jemně vroucí vodou. Voda se nesmí dotýkat mísy).  Jakmile je vše máslo s čokoládou rozpuštěné, sundáme mísu z vodní lázně a necháme vychladit. V další míse (nejlépe pomocí stolního mixéru) mixujeme oba druhy cukru společně s vejci a vanilkovým extraktem dokud vše nezdvojnásobí svůj objem. Intenzitu mixování snížíme na minimum a přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Důkladně promixujeme a nakonec přidáme hladkou mouku, kterou opět důkladně zapracujeme. Směs vlijeme do vymazané dortové formy o průměru 23cm a dáme stranou.
Cheesecake vrstva:
V míše dohladka prošleháme sýr, zakysanou smetanu, cukr, vanilkový extrakt, vejce a mouku. Jakmile je vše dobře zpracované přidáme nasekanou čokoládu a jemně promícháme. Cheesecake vrstvu nalijeme na brownie vrstvu a jemně pomocí nože promícháme tak, aby byly vrstvy mezi sebou pouze lehce smíchané.
Pečeme 40 minut v předehřáté troubě.
Pokud chcete můžete chceesecake podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Dobrou chuť. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat