Ingredience na brownie vrstvu:
- 100g másla
- 150g vysokoprocentní čokolády
- 100g cukru krupice
- 100g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 80g hladké mouky
Ingedience na cheesecake vrstvu:
- 150g smetanového sýra (philadelphia,...)
- 160ml zakysané smetany
- 50g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 30g hladké mouky
- 100g vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů celsia.
Brownie vrstva:
Máslo a čokoládu společně rozpustíme na vodní lázni. (do žáruvzdorné mísy dáme čokoládu a máslo a celou tuto mísu dáme na hrnec s jemně vroucí vodou. Voda se nesmí dotýkat mísy). Jakmile je vše máslo s čokoládou rozpuštěné, sundáme mísu z vodní lázně a necháme vychladit. V další míse (nejlépe pomocí stolního mixéru) mixujeme oba druhy cukru společně s vejci a vanilkovým extraktem dokud vše nezdvojnásobí svůj objem. Intenzitu mixování snížíme na minimum a přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Důkladně promixujeme a nakonec přidáme hladkou mouku, kterou opět důkladně zapracujeme. Směs vlijeme do vymazané dortové formy o průměru 23cm a dáme stranou.
Cheesecake vrstva:
V míše dohladka prošleháme sýr, zakysanou smetanu, cukr, vanilkový extrakt, vejce a mouku. Jakmile je vše dobře zpracované přidáme nasekanou čokoládu a jemně promícháme. Cheesecake vrstvu nalijeme na brownie vrstvu a jemně pomocí nože promícháme tak, aby byly vrstvy mezi sebou pouze lehce smíchané.
Pečeme 40 minut v předehřáté troubě.
Pokud chcete můžete chceesecake podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Dobrou chuť. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat