středa 12. srpna 2015

Badyánové cupcakes s krémem z bílé čokolády


Miluju dorty. Kdo taky ne, ale ještě lepší jsou cupcakes. Malinké dortíčky, které padnou do ruky a také do úst :). 
Dnes jsem si pro Vás připravila kořeněné, slaďoučké cupcakes s bílou čokoládou.



Ingredience: 

Na Cupcakes:
  • 125g hladké mouky
  • 125g cukr krupice
  • 1/2 lžičky sody
  • 125g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička badyánu
Na krém:
  • 60g bílé čokolády
  • 100g másla
  • 180g cukr moučky
  • asi 1 lžička mléka pro případné zjemnění krému




Postup:

Předehřejte si troubu na 170 stupňů C. Všechny suché ingredience na cupcakes přesijte přes síto do mísy. Přidejte máslo a vejce a mixujte nejlépe stolním mixérem okolo minuty. Dále přidejte badyán a mixujte dalších alespoň 30 sekund nebo dokud není vše krásně spojené. Pokud je potřeba seškrábněte boky mísy stěrkou a ještě mírně promixujte. Do formy na muffiny dejte papírové nebo silikonové košíčky a naplňte je vytvořeným těstem. Pečte přibližně 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a na dotek pružné, Po upečení nechejte košíčky vychladnout na mřížce.

Zatímco košíčky chládnou nachystejte si krém. Nechejte roztát čokoládu nad vodní lázní a nechejte mírně zchládnout. Zatímco čokoláda chládne mixujte máslo v mixéru alespoň 4 - 5 minut dokud krásně nezesvětlá a není nadýchané. K vyšlehanému máslu přidejte ve dvou fázích cukr. Po každém přidání mixujte alespoň 2 minuty. K máslu s cukrem přidejte bílou čokoládu a opět pořádně rozmixujte. Pokud chcete krém jemnější přidejte lžičku plnotučného mléka.

Košíčky zdobte krémem pomocí terzírovacího sáčku nebo jen tak lžící. Popřípadě posypte cukrářským zdobením nebo jen nasekanou bílou čokoládou.

Dobrou chuť :)


Žádné komentáře:

Okomentovat