taky Vám ta neděle tak rychle uletěla? Mě strašně. Celý den jsem vařila, kvůli návštěvě mých rodičů. A to bych nebyla já abych neudělala nějakou sladkost. Vybrala jsem koblížky, ale jelikož jsem neměla chuť smažit, tak jsem využila formu na minikoblížky, kterou jsem si nedávno pořídila a místo smažení, jsem koblížky upekla. Ta pokud byste si taky dali tyhle "odlehčené" koblížky třeba na zítřejší svačinu, tak tady máte recept.
Ingredience:
- 125g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/3 lžičky soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka muškátového oříšku
- 1 vejce
- 65g třtinového cukru
- 60ml mléka
- 60g bílého jogurtu
- 30g rozpuštěného másla
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Poleva:
- 200g cukru moučka
- lžička mleté skořice
- 120g rozpuštěného másla
Postup:
Troubu si předehřejte na na 180 stupňů celsia. Formu na koblížky (viz obrázek) vymažte máslem a dejte stranou.
Ve větší míse si rozmíchejte mouku s práškem do pečiva, sodou, muškátovým oříškem, solí a skořicí. Dejte stranou. Nyní si rozmíchejte vejce s cukrem, mlékem a jogurtem. Teď k vejci přidáme vanilkový extrakt a máslo. Opět pořádně rozmícháme. Mokré ingredience postupně přidáváme k suchým. Míchejte jen do té doby dokud není vše spojené. Nesmíte těsto přemíchat. Nyní doporučuji dát si těsto do zdobícího pytlíku nebo sáčku s odstřiženým rožkem a dávkovat do tří čtvrtin výšky formy. Pečte 10 - 12 minut, dokud nejsou vršky koblížků pěkně světle hnědé. Vyndejte a nechejte na mřížce zchladnout. Nyní spojte cukr a skořici. Vychladlé koblížky namáčejte do rozpuštěného másla a následně obalte ve směsi cukru a skořice.
Tak doufám, že koblížky vyzkoušíte, protože u nás doma zmizely během chvíle. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat