neděle 23. srpna 2015

Skořicové minikoblížky

Krásný večer mlsouni,
taky Vám ta neděle tak rychle uletěla? Mě strašně. Celý den jsem vařila, kvůli návštěvě mých rodičů. A to bych nebyla já abych neudělala nějakou sladkost. Vybrala jsem koblížky, ale jelikož jsem neměla chuť smažit, tak jsem využila formu na minikoblížky, kterou jsem si nedávno pořídila a místo smažení, jsem koblížky upekla. Ta pokud byste si taky dali tyhle "odlehčené" koblížky třeba na zítřejší svačinu, tak tady máte recept.


Ingredience:

  • 125g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/3 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 vejce
  • 65g třtinového cukru
  • 60ml mléka
  • 60g bílého jogurtu
  • 30g rozpuštěného másla
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
Poleva:
  • 200g cukru moučka
  • lžička mleté skořice
  • 120g rozpuštěného másla
Postup:
Troubu si předehřejte na na 180 stupňů celsia. Formu na koblížky (viz obrázek) vymažte máslem a dejte stranou. 
Ve větší míse si rozmíchejte mouku s práškem do pečiva, sodou, muškátovým oříškem, solí a skořicí. Dejte stranou. Nyní si rozmíchejte vejce s cukrem, mlékem a jogurtem. Teď k vejci přidáme vanilkový extrakt a máslo. Opět pořádně rozmícháme. Mokré ingredience postupně přidáváme k suchým. Míchejte jen do té doby dokud není vše spojené. Nesmíte těsto přemíchat. Nyní doporučuji dát si těsto do zdobícího pytlíku nebo sáčku s odstřiženým rožkem a dávkovat do tří čtvrtin výšky formy. Pečte 10 - 12 minut, dokud nejsou vršky koblížků  pěkně světle hnědé. Vyndejte a nechejte na mřížce zchladnout. Nyní spojte cukr a skořici. Vychladlé koblížky namáčejte do rozpuštěného másla a následně obalte ve směsi cukru a skořice. 
Tak doufám, že koblížky vyzkoušíte, protože u nás doma zmizely během chvíle. :) 



Žádné komentáře:

Okomentovat