čtvrtek 20. srpna 2015

Dvojitý Čokoládový Cheesecake

Tak dnes pro Vás mám bombu a to rovnou dvojitou. Dvojitý čokoládový cheesecake. Je velmi jednoduchý a jeho jediná nevýhoda je to, že ho musíte nechat přes noc v lednici, takže jej nemůžete zblajznout hned :D Tak jdeme na to.


Ingredience:

  • 200g máslových sušenek (nebo pokud chcete stvořit "čokoládovou smrt" tak použijte čokoládové sušenky)
  • 70g rozpuštěného másla
  • lžička rozpuštěného medu
  • 160g mléčné čokolády
  • 160g hořké čokolády (co nejvíce procentní)
  • 250g mascarpone
  • 250g smetanového sýra (philadelphia)
  • 20g moučkového cukru
Postup:
Sušenky si rozdrtíme, nejlépe to jde ve foodprocesoru nebo je dejte do pytlíku a rozbijte. Máslo rozpusťtě s medem. Sušenky smíchejte s máslem a medem. Nachystejte si dortovou formu o průměru 20cm a vymažte ji máslem a vyložte pečícím papírem nebo potravinářskou folií. Nyní upěchujeme sušenky pomocí lžíce na dno formy a dáme alespoň na 15 minut do lednice. Ve vodní lázni si rozpustíme obě čokolády (každou ale zvlášť). Mascarpone, sýr a cukr pořádně rozmixujeme a rozmixujeme na poloviny. K jedné části přidáme mléčnou čokoládu a k druhé hořkou. Z lednice vyndáme formu se sušenkami a nalijeme na ni směs s hořkou čokoládou a rozetřeme a na ni opatrně směs s mléčnou čokoládou. Dáme na noc do lednice. Hotovka :)
Přeji dobrou chuť. 




Žádné komentáře:

Okomentovat