Zrovna nedávno jsem dostala velkou chuť na jablka tak jsem si udělala tyto muffiny a byly vynikající. Tak tady máte recept.
Ingredience na muffiny:
- 115g másla pokojové teploty
- 100g třtinového cukru
- 50g cukru krupice
- 2 vejce
- 120g jogurtu (já použila bílý ale můžete použít klidně jablečný nebo skořicový)
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 220g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky soli
- 60ml mléka
- 2 malá jablka nakrájená na malé kostičky
Ingredience na posypku:
- 67g třtinového cukru
- 15g cukru krupice
- 1 lžička mleté skořice
- 60g másla pokojové teploty
- 84g hladké mouky
Ingredince na polevu:
- 120g cukru moučky
- 45ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
Udělejte posypku. V míse smíchejte oba cukry, skořici a máslo. Prsty vše jako kdyby drolte až dosáhnete konzistence drobenky.
Předehřejte troubu na 220 stupňů celsia a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky.
V míse mixujte máslo dokud není světlé a nadýchané. Trvá to asi 5 minut. přidejte oba cukry a opět mixujte alespoň 2 minuty. Dále přidejte vejce, jogurt, a vanilkový extrakt. Mixujte na střední výkon cca minutu.
V další míse promíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva, skořici a sůl. Postupně přidávejte suché ingredience k mokrým a jemně promíchejte. Přidejte mléko a stále promíchávejte, dokud není těsto hladké. Přidejte jablka a naposledy opatrně smíchejte. Lžící dávkujte košíčky do plné výšky košíčků a bohatě je posypte posypkou.
Pečte 5 minut na 220 stupňů celsia, pak snižte teplotu na 180 stupňů celsia a pečte dalších 20 minut nebo dokud když zapíchnete do středu muffinu párátko a nevyjde čisté.
Udělejte polevu tak, že smícháte všechny ingredience dohromady.
Zchladlé muffiny políjte polevou. Dobrou chuť :).
Žádné komentáře:
Okomentovat