pátek 4. září 2015

Krambl

Krásný večer.
Po posledním týdnu, který byl hektický, jsem si konečně mohla dnes odpočinout a udělat si něco, na co jsem měla už delší čas chuť. Krambl. Krambl je snad ten nejjednodušší recept na teplou dobrotu. Je to vlastně jen ovoce a drobenka, ale ta vůně a sladkost tohoto teplého dezertu je neskutečná. Prostě na zahnání mlsné je to naprosto to pravé. Obzvlášť v tomto upršeném a docela studeném (v porovnání s těmi horky co byly) počasí. 


Ingredience:

  • 300 - 400g jahod
  • 200g mixu jiného bobulovitého ovoce (maliny, ostružiny, třešně, borůvky)
  • 4 - 5 lžic krupicového cukru 
  • 100g povoleného másla
  • 120g ovesných vloček
  • 100 hladké mouky
  • 120g třtinového cukru
  • lžička skořice
Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů celsia. Jahody opláchneme a přepůlíme a dáme do pečící formy na koláč. Ostatní ovoce omyjeme a přidáme k jahodám. Ovoce posypeme cukrem krupicí a chviličku necháme. Zatím smícháme mouku, třtinový cukr, skořici a ovesné vločky a promícháme. K tomuto sypkému základu přidáme změklé máslo a prsty vydrolíme do drobenky. Ovoce  posypané cukrem lžící promícháme a nahoru dáme všechnu drobenku. Krambl vložíme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny dokud drobenka krásně nezezlátne a ovoce nepustí šťávu. Hotový krambl nechejte chvíli vychladnout, ale doporučuji do jíst ještě teplý ( i když studený je pořád výborný).
Tak přeji dobrou chuť a mějte se krásně :) 



Žádné komentáře:

Okomentovat